Wat zijn security tokens?

by admin
Wat is een security token?

Security tokens: Gaat 2019 het jaar worden van de security tokens?

Vorig jaar was er een behoorlijke hype als het gaat om de ICO’s. 2019 kan wel eens een heel mooi jaar gaan worden voor de security tokens. Security tokens zijn bedoeld om eenvoudig een financieel product te kopen via de blockchain. Dat kan bijvoorbeeld een aandeel zijn, maar ook vastgoed. Beleggers profiteren vervolgens via een dividenduitkering van de winst.

Wat is een security token?

Een security token kan je het beste zien als effecten. Dit zijn verhandelbare rechten welke een waarde vertegenwoordigen. Dit kunnen aandelen, obligaties en opties zijn. Effecten in de vorm van een security token zijn behoorlijk interessant. Via een token zijn er geen tussenpersonen meer, hierdoor is het een stuk goedkoper dan wanneer je de aankopen via een tussenpersoon laat uitvoeren. Er komt ook geen notaris aan te pas.

Waarom security tokens?

Security tokens hebben verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat het verkopen van aandelen makkelijker gaat. Vooral omdat het mogelijk is om ook kleinere aandelen te kopen. Op dit moment verloopt het kopen nog in grote hoeveelheden.

De huidige effectenhandel is in feite verouderd en niet transparant. Momenteel loopt alles via een bemiddelde partij. We zien momenteel dat vooral veel startups en kleine bedrijven de huidige structuren zullen vermijden. Dit komt vooral omdat de huidige systemen behoorlijk duur zijn.

Wat is een security token?

Regelgeving

De regelgeving is belangrijk voor security token. Aangezien er voor de security tokens een andere regelgeving is, in vergelijking met altcoins of de Bitcoin. Een verschil tussen een security token een utility token is dat de security token gereguleerd wordt door de Amerikaanse Securities and Exchange. Vanuit andere landen is er hierop een eigen variant.

Er zijn momenteel een aantal platformen welke zijn uitgebracht als een security tokens. Een goed voorbeeld is NEX.

Iedereen kan security tokens kopen. Hierdoor is het zowel voor de grote partijen als individuen interessant. Wanneer de regelgeving klaar staat, kan het wel eens erg snel gaan met de security tokens. Wanneer de SEC toestemming zal geven en met een regelgeving komt, kan het snel gaan. Vooral omdat bijna alle eigendommen via een security token verkocht kunnen worden, hierdoor is de doelgroep enorm.

Op moment worden er een klein aantal security tokens uitgebracht. Dit proces noemen we een STO, dit kan je vergelijken met een ICO, maar dan voor security tokens.

Vorig jaar was er een behoorlijke hype als het gaat om de ICO’s. 2019 kan wel eens een heel mooi jaar gaan worden voor de security tokens. Security tokens zijn bedoeld om eenvoudig een financieel product te kopen via de blockchain. Dat kan bijvoorbeeld een aandeel zijn, maar ook vastgoed. Beleggers profiteren vervolgens via een dividenduitkering van de winst

Meer nieuws

Leave a Comment