DFINITY – Een blockchain project van $195 miljoen

by admin
DFINITY - Een blockchain project van $195 miljoen

DFINITY: een blockchain-supercomputer om de volgende generatie software en services te hosten — Cloud 3.0 

Zoals met veel dingen in blockchain, is de oorsprong van het DFINITY-project terug te voeren op Bitcoin en zijn geschiedenis. Bitcoin zelf kwam voort uit het lange streven van de cypherpunks naar gedecentraliseerde valutaprojecten.DFINITY bouwt een nieuw soort openbare, gedecentraliseerde cloud computing-bronnen. Dit berust op een nieuwe blockchain-computer die qua concept vergelijkbaar is met Ethereum, maar sterk verbeterde prestaties en uiteindelijk onbeperkte capaciteit heeft. Zakelijke toepassingen die op deze computer worden uitgevoerd, zijn niet te stoppen en hoeven geen ingewikkelde componenten te bevatten, zoals databases, back-ups en herstelsystemen, waardoor de kosten met 90% of meer kunnen worden verlaagd.

Als u niet-technisch bent en niet zo bekend bent met cloud computing, kunt u er van uit gaan dat het DFINITY-netwerk een gigantische virtuele computer in cyberspace zal maken die IT-systemen van bedrijven zal ondersteunen.
Aangezien DFINITY een blockchain-computer is, ondersteunt het bovendien alle toepassingen van blockchain die vandaag in de media worden besproken, maar met veel betere prestaties en een grotere capaciteit dat momenteel mogelijk is. Dit wordt bereikt door tal van nieuwe crypto-innovaties en technologieën toe te passen die door het team zijn ontwikkeld.

Dfinity internet 3.0.

DFINITY vertegenwoordigt een Internet 3.0-paradigma waarin internet fungeert als een computerresource met nieuwe eigenschappen die bedrijfssystemen, applicaties en een nieuw soort “open source autonoom bedrijf” kunnen uitvoeren. Dit is heel anders dan de huidige cryptocurrency blockchains, private blockchain-systemen die Amazon aanbiedt om te hosten, of zelfs de gecentraliseerde cloudplatforms van vandaag, zoals Amazon Web Services. Deze clouds kunnen DFINITY-technologie in servicevorm aanbieden om een x aantal van zijn speciale eigenschappen te bieden, maar Internet 3.0 zal gedecentraliseerd en open zijn. Om te beginnen kunnen veel volledig peer-to-peer-applicaties, zoals het delen van bestanden (bijvoorbeeld BitTorrent) of cryptocurrencies (bijvoorbeeld Bitcoin), niet op deze gecentraliseerde clouds worden uitgevoerd, omdat bedreigde industrieën en verdachte autoriteiten een verzoek tot uitschakeling kunnen indienen. Maar meer fundamenteel zullen bedrijven, applicatieontwikkelaars en mensen in het algemeen sterk de voorkeur gaan geven aan het bouwen van hun systemen op grote open cloud-netwerken. Zodra dit nieuwe paradigma wortel schiet, zullen netwerkeffecten snel schaalbare blockchain-computers, zoals DFINITY voortstuwen met een explosieve groei.

Meer nieuws

Leave a Comment