Tether (USDT) opnieuw in opspraak na het aanpassing van de voorwaarden

by admin
Tether (USDT) opnieuw in opspraak na het aanpassing van de voorwaarden

Tether heeft de voorwaarden op zijn website bijgewerkt en zegt dat de USDT stablecoin mogelijk niet voor 100 procent wordt ondersteund door fiat-reserves.

De nieuwe tekst stelt dat hoewel de stablecoin 100 procent is gesteund, de reserves soms andere activa kunnen bevatten. 

Afgelopen december meldde Bloomberg-News dat het Tether-bankafschriften heeft gezien die aangeven dat het bedrijf over ten minste vier afzonderlijke maanden voldoende dollars had om de USDT-tokens op de markt te ondersteunen.

Veel van de controverse rond het bedrijf komt voort uit het feit dat Tether nooit een volledige onafhankelijke controle van zijn dollaronderpand heeft verstrekt. In november heeft het echter een brief van de in Bahama’s gevestigde Deltec Bank uitgegeven als bewijs van reserves.

Tether en zijn zusterbedrijf, Crypto Exchange Bitfinex, werden in december 2017 gedagvaard door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission. De twee bedrijven zijn ook door onderzoekers beschuldigd van het manipuleren van de prijs van bitcoin met behulp van USDT.

Praat als beginner tot expert mee met de honderden andere Crypto investeerders op de Meester Bitcoin Slack. Deelnemen aan de Slack is helemaal gratis

Meer nieuws

Leave a Comment