NEXO Coin: Crypto gesteunde leningen met dividend uitkering

by admin
NEXO Coin: Crypto gesteunde leningen met dividend uitkering

Nexo is een project waarvan de interesse vanuit de cryptocurrency-gemeenschap recent nogal wat gegroeid is. Niet alleen wordt Nexo ontwikkeld door een groot FinTech-bedrijf, maar ze worden ook ondersteund door enkele grote invloedrijke namen binnen de crypto gemeenschap. Het bedrijf biedt tot 8% rente per jaar, wat veel meer is dan u kunt krijgen via de traditionele banken. De rente wordt bovendien dagelijks uitbetaald en zonder enige vorm van kosten. Door USD, EUR, GBP, TUSD, USDT, USDC, PAX of DAI te storten, kunt u vanaf dag één 8% aan rente verdienen zo enige verdere kosten

Wat doet Nexo?

NEXO is een op blockchain gebaseerd leenplatform waarmee gebruikers leningen kunnen krijgen met behulp van crypto-activa. Het platform gebruikt de digitale activa als onderpand, waardoor houders van cryptocurrency toegang hebben tot fiat-fondsen zonder dat ze hun crypto-activa hoeven te liquideren.

Om de fiat-fondsen te verkrijgen, dienen eigenaren hun cryptocurrencies te ‘locken’. Het contante geld is toegankelijk via een creditcard of via een bankoverschrijving. Eventueel aangegane leningen kunnen eenvoudig worden terugbetaald met behulp van cryptocurrency, fiat currency of het Nexo-token. Ze hebben het zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om eventuele leningen terug te betalen. Vergelijk dit met de dichtstbijzijnde Nexo-concurrent SALT, die alleen terugbetaling van leningen in fiat-valuta accepteert. Hoewel Nexo in Zwitserland is gevestigd, stelt het zijn leningen wereldwijd beschikbaar. 

Nexo Fintech

Nexo is ontwikkeld door Credissimo, een belangrijke Europese fintech-groep die zich al meer dan een decennium bezighoudt met miljoenen gebruikers. Het bedrijf wordt gezien als een belangrijke speler op de markt in de online kredietverleningssector in veel Europese landen. Inmiddels hebben ze meer dan 1 miljoen aan applicatieleningen verwerkt en hebben ze in 2017 79.000 leningen verstrekt.

Het team achter NEXO

Nexo heeft een (hoofd) team van 14 leden, van wie de meesten ook op hoog niveau posities bekleden bij de Europese FinTech-onderneming Credissimo. Kosta Kantchev is de belangrijkste managing partner en mede-oprichter van Nexo, hij is ook mede-oprichter van Credissimo.

De tweede managing partner en mede-oprichter van Nexo is Antoni Trenchev, die eerder een parlementslid was bij de Nationale Assemblee van de Republiek Bulgarije. Hij heeft ook meer dan 7 jaar ervaring in e-commerce ontwikkeling en strategie en automatisering van e-commerce processen.

De derde managing partner en ook mede-oprichter van Nexo is Georgi Shulev. Hij heeft meer dan 6 jaar ervaring in de investment banking-industrie en was mede-oprichter van Consestimate, een open platform voor financiële schattingen.

Aan de IT-kant is de vierde medeoprichter van Nexo Vasil Petrov, die meer dan 16 jaar ervaring heeft opgedaan in systeembeheer, back-end ontwikkeling en architectuur.

Adviseurs van Nexo zijn Michael Arrington, die de oprichter was van zowel TechCrunch als Arrington XRP Capital. Trevor Koverko, de oprichter van Polymath, is een tweede adviseur en het adviesteam wordt afgerond door Ugo Bechis die meer dan 40 jaar ervaring heeft met SEPA-compliance en financiering voor het Nexo project.

NEXO Coin: Crypto gesteunde leningen met dividend uitkering

Dividend

Nexo investeert 70% van de nettowinst opnieuw in de onderneming, dit om o.a. meer cryptoleningen te financieren. 30% van de nettowinst zal worden uitgekeerd als dividend aan de NEXO Token-houders. 

Hoe komt u in aanmerking voor dividend?

Om in aanmerking te komen voor de Nexo-dividenden moet er aan twee voorwaarden worden voldaan.

Vooralsnog is het dividend enkel op de Nexo (web) wallet te ontvangen. In de nabije toekomst zullen de Nexo-tokenhouders ook dividend kunnen ontvangen op wallets van andere partijen.

Security token

Nexo heeft heel duidelijk gezegd dat het NEXO-token een security token is en dat het voldoet aan de Rule D, Rule 506 (c) van de Securities and Exchange Commission Regulation D. Ze verwijzen naar het Nexo-token in hun documentatie als een dividend dat wordt gedekt door crypto-activa met onderpand. Hoewel traditionele instellingen het nog niet herkennen, is er een verschil tussen fiat als onderpand en crypto-activa als onderpand, in die zin dat crypto-activa extra nut hebben. 

Crypto-volatiliteit

Cryptocurrencies zijn erg volatiel, dagelijkse prijsschommelingen van 10% of meer is niet ongebruikelijk. Nexo is van plan om een ​​concept uit traditionele leningen te gebruiken dat bekend staat als Loan-to-Value (LTV) om risico’s te beoordelen. Bij traditionele leningen krijgt een kredietnemer die wordt beschouwd als een wanbetalingsrisico een hogere LTV.

Het Nexo-platform gebruikt een technologie (algoritme) genaamd Nexo Oracle om alle aspecten van het platform te bewaken en te reguleren, inclusief analyses, uitleen van leningen, monitoring van activa, onderhoud van wallets. Zie onderstaande screenshot voor een grafische toelichting. Gezien de volatiliteit die gepaard gaat met cryptocurrencies is het waarschijnlijk dat de LTV-ratio’s vaak meer dan 50% zullen zijn, tenzij cryptocurrencies veel minder volatiel worden (wat voor Bitcoin is gebeurd). In de praktijk betekent dit dat als je $ 10.000 in Bitcoin in je portemonnee hebt en de LTV 50% is, je een lening kunt nemen voor 50% van je Bitcoin-portemonnee, of te wel $ 5.000.

NEXO Coin: Crypto gesteunde leningen met dividend uitkering

Roadmap

Nexo heeft tot op heden goed werk verricht door zich aan de roadmap te houden. De Nexo-creditcard zal binnenkort worden gelanceerd, de verwachting is het eerste kwartaal van 2019. Daarna zijn de twee belangrijkste doelen de overname van een FDIC-bankinstelling en de lancering van een enterprise-API. Beide zouden het bereik van Nexo moeten vergroten, verdere details daarover zijn tot heden nog niet bekendgemaakt.

De Nexo community

Het Nexo-project heeft al vanaf de start al een enthousiaste en actieve aanhang. Het Telegram-kanaal telt op het moment van schrijven 45.000 leden en hun Twitter account telt momenteel 38.000 volgers.

Meer nieuws

Leave a Comment