Binance – De beste exchange?

by admin
Binance - De beste exchange?

Binance is momenteel een van de meest populaire, zo niet de meest populaire, crypto-exchange. Sinds de lancering in 2017 heeft het platform een gigantische groei doorgemaakt, dit is mede te danken aan de lovende community, diversiteit aan cryptocurrencies en de lage handelskosten. 

Je kunt Binance vergelijken met een wisselkantoor waar je de ene cryptovaluta om kunt ruilen voor de andere. Helaas is het (nog) niet mogelijk om direct op Binance vanuit fiat cryptocurrency te kopen. Als u Bitcoin of een andere cryptocurrency met Amerikaanse dollars, euro’s of een andere fiat-valuta wilt kopen, kunt u bijvoorbeeld terecht bij de Nederlandse Bitcoin inkoop en verkoop website Bitonic. Voor de beginnende gebruiker kan het best ingewikkeld zijn om cryptocurrency te kopen. Om die reden hebben wij een handleiding gemaakt waarin we stap voor stap uitleggen hoe Binance werkt en hoe u cryptocurrencty koopt en verkoopt. 

Geschiedenis van de Binance exchange

De CEO achter Binance is Changpeng Zhao, afgekort CZ, heeft een indrukwekkend cv met jarenlange ervaring in cryptocurrency. Hij was Head of Development bij Blockchain, mede-oprichter en CTO van OKCoin en de oprichter en CEO van BijieTech voordat hij aan Binance werkte.

Binance werd opgericht in China maar verhuisde voorafgaand aan het crypto verbod van de Chinese overheid in september 2017 zijn servers en hoofdkwartier van China naar Japan. Vanaf januari 2018 was het de grootste crypto-exchange met een BNB-marktkapitalisatie van $ 1,3 miljard. 

In maart 2018 kondigde Binance zijn intenties aan om een ​​kantoor in Malta te openen na strengere crypto regels in Japan en China. Tevens is Binance van plan om naar Jersey uit te breiden om zijn Europese invloed uit te breiden.

Binance is uitgegroeid tot een van de meest vertrouwde en grootste cryptocurrency exchanges. Het bedrijf haalde in juli 2017 ongeveer $ 15 miljoen binnen met een ICO. Binance is een mooi praktijkvoorbeeld om te zien dat een ICO wel degelijk goed kan uitpakken. Sindsdien is het platform uitgegroeid tot een exchange met meer dan negen miljoen gebruikers en een omzet van bijna een miljard dollar in 2018.

Binance kan 1,4 miljoen transacties per seconde verwerken en vraagt daar voor maar een handelscommissie van 0.1% !

BNB token

De belangrijkste functie van BNB is het onderliggende gas dat het algehele ecosysteem aandrijft. Gebruikers van de exchange kunnen transactiekosten betalen met behulp van BNB. De Binance Coin heeft ook extra functionaliteit in andere ecosystemen dankzij diverse samenwerkingsverbanden. Monaco ondersteunt bijvoorbeeld het BNB-token op zijn platform, waardoor het mogelijk is om de Binance-munt te gebruiken met de mobiele Monaco-app of de Monaco-visakaart. Daarnaast biedt het Uplive-platform ondersteuning voor BNB als een manier om virtuele geschenken te kopen. 

Binance Chain

Binance heeft aangekondigd een eigen blockchain uit te gaan rollen. De Binance Chain, want zo wordt deze blockchain genoemd, moet in de komende maanden gelanceerd worden. Voor de aansturing zal de Binance Chain gebruik gaan maken van de BNB-tokens, wat de vraag van de munt en dus de waarde zou moeten verhogen. Binance Chain zal een openbare blockchain zijn die zich richt op het verhandelen en overdragen van blockchain-assets.

Handelskosten

Voor de kleine investeerder (<100 BTC 30-daags volume) rekent Binance een 0,1% -tarief op elke transactie, dat is lager dan het exchange gemiddelde van de concurrenten. Als u betaalt met hun eigen cryptotoken (BNB), ontvangt u momenteel een korting van 25 % op de handelskosten, waardoor deze wordt verlaagd naar 0,075%. Bij uw accountinstellingen heeft u de mogelijkheid om met BNB te betalen aan of uit te schakelen.

Als u een groot volume investeerder bent (> = 100 BTC 30-dagenvolume) met minimaal 50 BNB’s , ontvangt u nog hogere kortingen. De korting wordt bepaald door uw handelsvolume, maker / takerstatus en of u de handelskosten betaalt in BNB. Zie onderstaande schema voor een totaal beeld van de kortingen.

De limieten

Binance is strikt een uitwisseling van cryptocurrency, dus u kunt uw account niet met fiat-valuta financieren. U kunt cryptocurrency zoals Bitcoin en Ethereum storten om vanuit daar verder te handelen, lees hiervoor ook onze gratis Binance handleiding, er is geen limiet op het bedrag dat u kunt storten. Er zijn ook geen kosten verbonden aan uw stortingen.

Het bedrag dat u elke dag kunt opnemen, wordt bepaald door uw verificatiestatus. Zonder verificatiedetails in te dienen, wordt u op niveau 1 geplaatst en kunt u maximaal 2 BTC- waarde van cryptocurrency per dag opnemen.

Om te worden geclassificeerd als Niveau 2, moet u ofwel twee-factor-authenticatie of Google Authenticator inschakelen. Hierna moet u informatie verstrekken voor know your client-doeleinden (KYC), Gegevens die worden gevraagd zijn:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • Adres
  • Foto-ID

Met een Niveau 2-verificatie krijgt u een dagelijkse opnamegrens toe tot 100 BTC . Als u meer dan dit bedrag op één dag wilt opnemen, moet u contact opnemen met het klantenserviceteam.

Klantondersteuning

Binance heeft hun klantenondersteuning afgelopen jaar aanzienlijk verbeterd. Het bevat een lijst met veelgestelde vragen (FAQ) over alles van het deponeren van munten tot het voorkomen van phishing-aanvallen en een ruimte voor belangrijke mededelingen. Zowel de exchange als de support zijn beschikbaar in verschillende talen, waaronder Nederlands, Engels, Spaans, Italiaans en Chinees. Voor vragen die niet in de FAQ voorkomen kunt u een ondersteuningsticket indienen via een online formulier uit eigen ervaring krijgt u binnen 48 uur een antwoord terug. 

Binance als APP op uw telefoon

Binance biedt een mobiele app voor zowel iOS- als Android-apparaten en biedt een zeer responsieve versie van zijn webapp met veel van dezelfde functies die standaard beschikbaar zijn in de mobiele Binance-app. De Binance-app werkt snel, is zeer overzichtelijk en is daardoor ideaal om (onderweg – on route) mee te traden. De Binance-app is gratis te downloaden voor iOS en Android toestellen (Google Play Store). 

Conclusie

Binance wordt door veel handelaren gekozen vanwege het scala aan crypto-assets en de zeer lage kostenstructuur. Na snel gegroeid te zijn tot een van de top marktleiders op het gebied van volume en aantal gebruikers, moest Binance zijn systemen aanpassen om 1,4 miljoen orders per seconde te kunnen verwerken en een reeks beveiligingsfuncties toegevoegen ter bescherming tegen hackers en DDoS-aanvallen. Het prettige is dat zowel de CEO van Binance ‘CZ’ als het officiële Twitteraccount van Binance, de community voortdurend op de hoogte houdt van nieuws en exchange updates.

Voor het verhandelen van crypto is er op dit moment geen betere exchange dan Binance. Het goed georganiseerde en overzichtelijke dashboard weet een duizelingwekkend scala aan cryptocurrencies en tradingopties te begrijpen en het BNB – (Binance Coin-model) werkt goed als een investeringsoptie en om de handelskosten te verlagen. 

Met alle genoemde feiten en met mijn eigen ervaring als trader op Binance, kan ik vol vertrouwen zeggen dat Binance mijn persoonlijke nummer 1 exchange is geworden. Op dit moment is er geen andere exchange die in de buurt komt wat betreft beveiliging, volume- en support als Binance. Met daarbij ook nog eens een functionele APP kunnen we niet anders zeggen dat Binance een absolute aanrader is. 

Meer nieuws

Leave a Comment