Binance Coin (BNB) – Wat is het en waarom zou je er in investeren?

by admin
Binance Coin (BNB) - Wat is het en waarom zou je er in investeren?

Binance is één van de grootste cryptocurrency exchanges waar je kunt handelen in cryptocurrencies. Op Binance kun je nagenoeg elke noemenswaardige digitale crypto munt kopen en verkopen. Maar wat velen niet weten is dat de exchange ook een eigen cryptocurrency munt heeft, namelijk de BNB Coin. Je kunt deze munt via de exchange aanschaffen, maar wat is de BNB munt precies en waarom zou je er in investeren?

Binance en BNB

Binance is momenteel een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, met bijna $ 1,5 miljard aan dagelijks handelsvolume. Wat bijzonder opmerkelijk is, is dat de exchange pas medio 2017 is geïntroduceerd – op 14 juli 2017 om precies te zijn. Dat betekent dat ze in minder dan twee jaar tijd van een gloednieuwe cryptocurrency-exchange gegroeid zijn naar een van de grootste internationale cryptocurrency-exchanges met miljoenen geregistreerde gebruikers. Een enorme prestatie!

Op het eerste gezicht lijkt Binance op een exchange waar er al zoveel van op de markt te vinden zijn. Een exchange waar het zijn klanten toestaat om één cryptocurrency in te wisselen voor een andere. Het maakt gebruik van een aangepaste matching-engine om kopers en verkopers op de gevraagde prijzen te matchen. Zodra de transactie is verwerkt, ontvangt elke klant wat hij wil en Binance krijgt een kleine vergoeding voor het leveren van de ruildienst. Dit is hoe de exchange winst maakt.

Het probleem waar cryptocurrency-exchanges in 2017 tegenaan begonnen te lopen, was dat ze het aantal transacties niet meer konden bijhouden omdat cryptocurrencies alsmaar populairder werden. Dit leidde tot vertragingen bij transacties. Iemand diende dit probleem op te lossen en Binance heeft zijn succes (mede) gecreëerd door dit probleem te tackelen.

Binance heeft een eigen handels-engine ontwikkeld die momenteel 1,4 miljoen transacties per seconde kan verwerken. Dat is veel sneller dan elke andere cryptocurrency-exchange op het moment van schrijven, dit verklaart ook waarom zoveel traders overstapten van andere exchanges naar Binance. Nog een ander grote voordeel dat Binance op zijn concurrenten heeft, zijn de extreem lage handelskosten – slechts 0,1% per transactie. En bovendien kunt u uw handelskosten nog verder verlagen als u de eigen Binance-munt – BNB – gebruikt. En dat brengt ons bij het ware onderwerp van dit artikel.

Binance Coin (BNB) - Wat is het en waarom zou je er in investeren?

Wat is de BNB munt en wat doet het?

BNB zijn tokens die op het Binance-platform worden gebruikt. Hoewel ze op de open markt worden verhandeld en haar waarde fluctueert, zijn de tokens een digitale valuta, min of meer vergelijkbaar met de Bitcoin. Toch is de use case voor de Binance-munt erg waardevol en daarom zien we dat de waarde van de token blijven toenemen.

De Binance munt is zoals men dat binnen de cryptogemeenschap noemt een altcoin, een alternatieve munt op Bitcoin en is gebaseerd op de ERC20 standaard en maakt momenteel nog gebruik van het Ethereum-netwerk en blockchain.

“ERC-20 is een technische standaard die wordt gebruikt voor slimme contracten op de Ethereum- blockchain voor het implementeren van tokens. ERC staat voor Ethereum Request for Comment en 20 is het nummer dat aan dit verzoek is toegewezen”

BNB heeft als token een zeer waardevol doel op het Binance-platform. Zoals eerder benoemd betaal je op de exchange transactie kosten voor elke koop en verkoopafhandeling. Maar in plaats van een vergoeding van $ 1 te betalen voor elke $ 1.000 aan transacties (wat behoorlijk snel kan oplopen voor actieve handelaren), kunt u de Binance munt gebruiken om de kosten voor je transacties laag te houden. Wanneer je namelijk een aantal BNB op Binance hebt staan en deze in je account activeert, zal de exchange de BNB tokens voor transacties gaan gebruiken. Dit maakt de BNB munten uiterst waardevol. Zie onderstaande afbeelding voor het transactie kortingspercentage. 

Als voorbeeld: Wanneer je bijvoorbeeld NEO koopt met Bitcoin, betaal je een percentage van 0,1% van de aankoop aan transactiekosten aan Binance. Maar heb je BNB munten in je wallet staan en staat de functie ‘betalen met BNB munten’ ingeschakeld dan krijg je op dit moment 25 procent korting op de betreffende transactiekosten. De gemaakte BNB kosten worden dan van je BNB wallet afgeschreven. Voor Binance gebruikers die veel handelen is dit dus een ideale munt om in je bezit te hebben.

De korting halveert elk jaar, op dit moment zitten we op een kortingspercentage van 25%, in jaar drie is het 12,5%, in jaar vier is het 6,75% en in het vijfde en tevens laatste jaar wordt de korting verwijderd. Deze korting wordt automatisch berekend en verrekend wanneer u Binance-munten in uw wallet heeft staan. Als u de Binance-munten niet wilt gebruiken om transactiekosten te drukken, kunt u deze functie bij accountinstellingen eenvoudig uitschakelen.

Binance Coin (BNB) - Wat is het en waarom zou je er in investeren?

De toekomstwaarde van BNB

De BNB munt kent een systeem wat de waarde van de tokens moet blijven behouden nadat de korting op transactiekosten na 5 jaar vervalt. Als eerste worden de BNB munten om de zoveel tijd ‘verbrandt’. Dat betekent dat een deel van de munten die in omloop zijn vernietigd worden. Op deze manier wordt het aanbod kleiner en mocht de vraag groter worden dan zal dit resulteren in een prijsstijging van de munt. 

Ten tweede, zal de waarde van de Binance munt naar verwachting toenemen naarmate het Binance-platform zal groeien en uitbreiden. Een voorbeeld is de aankondiging van Binance Chain waarmee de BNB als eigen munt op de Chain meer waarden zal moeten gaan geven. Hoe meer Binance groeit, des te meer gebruiksmogelijkheden er voor de BNB munten zullen worden gecreëerd en met slechts 100 miljoen munten in omloop zien de vooruitzichten er voor BNB er veelbelovend uit.

Meer nieuws

Leave a Comment