Bakkt krijgt Li Ka-shing aan boord – Een van de rijkste mannen ter wereld

by admin
Bakkt krijgt Li Ka-shing aan boord - Een van de rijkste mannen ter wereld

Bakkt, dat eigendom is van Intercontinental Exchange, heeft recent zijn eerste financieringsfrase voltooid. Een van de opmerkelijke investeerders is Li Ka-Shing, een Hong Kong-miljardair die ook tot de top van de rijkste mensen ter wereld behoort. 

Volgens het tijdschrift Forbes is Li de 23e rijkste man ter wereld. De afgelopen tien jaar heeft Li geïnvesteerd in een aantal tech-startups in meerdere industrieën. Dit is niet de eerste keer dat hij heeft geïnvesteerd in een bedrijf dat zich bezighoudt met blockchain- en cryptocurrencies. In 2013 investeerde hij ook in bitcoin-betalingsverwerkingssoftware BitPay. 

Li Ka-Shing

Li Ka-Shing, is een zeer rijke zakenman uit Hongkong. Zijn vermogen werd in 2018 geschat op 30,5 miljard dollar.

Vanwegen het overlijden van zijn vader stopte Li op zijn vijftiende met school en ging werk zoeken om het gezin financieel te helpen. Hij vond werk bij een plasticfabriek, waar hij zestien uur per dag moest werken. Doordat hij veel geld had gespaard door dit werk, kon hij in 1950 zijn eigen bedrijf starten, Cheung Kong Industries. Dat bedrijf maakte ook plasticwaren en was zeer succesvol. Dit leverde hem veel winst op en vormde de basis voor een uitbreiding in de onroerend goed sector.

In 1971 bracht hij de vastgoedbelangen onder in een vastgoedmaatschappij Cheung Kong Holdings. Dit bedrijf kreeg in 1972 een notering op de Hong Kong Stock Exchange. Op 25 september 1979 kocht Cheung Kong Holdings voor $ 639 miljoen een minderheidsbelang in Hutchison Whampoa en werd daarmee actief in de zeehavens met containerterminals. Hutchison Whampoa is ook eigenaar van de A.S. Watson groep dat ook het Kruidvat en Trekpleister omvat. Zes jaar later nam het ook het nutsbedrijf Hongkong Electric Holdings Limited over.

In maart 2018 kondigde hij zijn vertrek aan als niet-uitvoerend voorzitter, maar hij blijft wel als adviseur betrokken bij het bedrijf. Zijn zoon Victor (53 jaar) neemt de leiding over. 

Meer nieuws

Leave a Comment