De wereld van de cryptocurrency

by admin
De wereld van de cryptocurrency

De laatste weken wordt het steeds meer een ‘hype’, maar mogen we dit eigenlijk wel zo noemen? De technologie wordt steeds verder ontwikkeld en de wereld gaat steeds sneller. Wie had 10 jaar geleden verwacht dat er zelf rijdende auto’s op de markt zouden komen? De Bitcoin heeft al vanaf 2012 de aandacht van Meester Bitcoin. Je vraagt je dan natuurlijk af wat was de koers van de Bitcoin op dat moment? De koers van de Bitcoin lag in 2012 op €60,-. Inmiddels weten we wat er met de koers is gebeurd. De huidige Bitcoinkoers ligt op zo’n 2600 Dollar. Een veelvoud van waar het ooit mee is begonnen.

25 miljoen dollar voor een pizza!

Je kent vast het welbekende verhaal van de jongen die ooit een pizza kocht voor 10.000 bitcoins. Die jongen had nu voor deze zelfde bitcoins een aardige villa kunnen kopen en een zorgeloos leven kunnen leiden. Hij wordt ook wel de jongen van de duurste pizza ooit genoemd. Omgerekend zou hem deze pizza nu ruim 25 miljoen dollar hebben gekost.

Bitcoin en andere cryptocurrency, hoeveel zijn er eigenlijk?

Bitcoin is natuurlijk voor de meesten de bekendste variant, maar wist je dat er inmiddels meer dan 800 verschillende munten zijn. Een ander woord voor deze munten is ook wel Altcoin. In de huidige situatie van het bankensysteem is het zo dat jij als persoon een opdracht geeft aan je bank om geld te sturen naar de andere persoon.

Dit betekend dat je bank hier als 3e persoon tussen zit. Dit is natuurlijk ontzettend inefficiënt. Dat dachten ook de makers van de Blockchain technologie. De wereld van cryptocurrency is eigenlijk heel eenvoudig te verwoorden. Je kunt geld naar elkaar sturen zonder tussenkomst van een bank. Dat klinkt ontzettend makkelijk maar hier gaat een hele techniek achter schuil. Lijkt jou het interessant en wil je graag beginnen met het handelen in cryptocurrency? Bekijk dan onze stap-voor-stap handleiding.

De wereld van de cryptocurrency

Wat zijn de voordelen van Cryptocurrency?

Cryptocurrency heeft veel verschillende voordelen ten opzichte van de huidige geldstroom:

  • Het is een decentraal systeem, dat wil zeggen dat het door ons als gebruikers wordt geregeld zonder tussenkomst van banken of overheidsinstellingen. Dit zorgt voor een eerlijke prijs en geen invloedmogelijkheden van hogere hand.
  • Mondiaal, dat houdt in dat iedereen er mee kan betalen kort samengevat; een bitcoin blijft een bitcoin of je nu uit Nederlands of Japan komt. Dit heeft als voordeel dat de waarde van de bitcoin voor iedereen gelijk is.
  • Anoniem, tot op een zekere hoogte is cryptocurrency anoniem. Wanneer je iets verstuurd of ontvangt gebeurt dit doormiddel van een adres. Deze gegevens zijn niet gekoppeld aan een persoon. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je cryptocurrency gaat gebruiken voor illegale handel!
  • Iedereen kan eraan meedoen. Tuurlijk is het niet eenvoudig en zal je je er wel even in moeten verdiepen. Daarvoor heeft Meester Bitcoin verschillende video’s gemaakt waarin stap voor stap alles wordt uitgelegd. Bekijk hier de video’s .
  • Eerlijk! Nu denk je natuurlijk het huidige geldsysteem is toch ook eerlijk? Nou dat zal ik je uitleggen. We nemen voor het gemak in dit voorbeeld weer de bitcoin. Van de bitcoin komen er niet meer dan 21 miljoen op de markt. Ze kunnen niet worden bijgemaakt zoals dit met geld wel het geval is. Elke keer komen er een paar bitcoins bij doordat mensen ze minen.

Bitcoins en Cryptocurrency het nieuwe goud?

Het is alsof we de mogelijkheid krijgen om een stukje van internet te kopen op het moment dat het nog in de kinderschoenen stond. Bitcoin lijkt op het eerste oog wellicht een ingewikkeld systeem, maar het is relatief eenvoudig en heel veilig wanneer het goed gebruikt wordt (Bitcoin voor beginners). Bitcoin wordt goud 2.0 genoemd, een veilige haven voor vermogen die een flinke progressieve groei heeft doorgemaakt over de jaren.

Het systeem kan niet beïnvloed worden door ‘kwantitatieve versoepeling’ en ‘geld bijdrukken’ zoals bij Euro’s en Dollars. Kwantitatieve versoepeling; Bij een (dreigende) recessie probeert de centrale bank de economie te stimuleren door renteverlaging. Leningen worden hierdoor goedkoper waardoor burgers en bedrijven meestal meer besteden.

De wereld van de cryptocurrency

Cryptocurrency voor iedereen

Het doel van Meester Bitcoin is dat mensen de meerwaarde van Cryptocurrency gaan zien. Het is een systeem waar op dit moment ruim 100 miljard dollar in omgaat. Dat is in vergelijking met de wereld economie nog maar een schijntje. We zien dat dit aantal elke keer toeneemt. Zo is het aantal in de afgelopen 2 maanden met ruim 55% gestegen.

Je kunt er allerlei voorspellingen op loslaten maar de markt blijft natuurlijk altijd een groot deel speculatie. Toch maken wij bij Meester Bitcoin bepaalde verwachtingen, dan vraag je je wellicht af hoe we dit doen? We kijken goed naar de geschiedenis van de munt en hoe de munt zich ontwikkeld. Samen met de ontwikkeling van de technologie achter de munten kunnen we hierbij een redelijke inschatting maken wat deze munt in de komende periode zal gaan doen.

Advies op maat!

Vind jij het lastig en wil jij graag persoonlijke begeleiding bij het handelen in Cryptocurrency dan kunnen wij je helpen! Daarvoor hebben wij advies op maat! Hierbij gaan we kijken wat nu eigenlijk je budget is en wat je doelen zijn. Zo kunnen we samen met jou een plan en prognose maken waarmee jij mee kunt doen in de CryptocurrencyDaarnaast geven wij ook trainingen en bieden we 24/7 hulp aan zodat je wanneer je twijfelt ons altijd kunt raadplegen!

Meer nieuws

Leave a Comment