Wat te doen bij extreme dalingen binnen je cryptocurrency portfolio?

by admin
Wat te doen bij extreme dalingen binnen je cryptocurrency portfolio?

Op dit moment speelt er van alles in de wereld van de cryptocurrencies die een negatieve invloed hebben op de waarde van de digitale munten. Deze sterke koersdalingen noemen we ook wel ‘Bloody Cypto dagen’. Iets wat zo nu en dan optreedt wanneer er veel negatief nieuws naar buiten is gekomen.

Een opsomming van de recente gebeurtenissen:

  1. China die de ICO`s reguleren / aan banden legt.
  2. De Amerikaanse overheid die digitale valuta wil gaan belasten.
  3. Onzekerheid in het Noord-Korea conflict, waarin China, Japan en Amerika een grote rol spelen.
  4. Veel nieuwe investeerders die last hebben van “weak hands” en munten verkopen zodra deze ook maar even in de min staan.
  5. En tenslotte hebben we nog de aankomende Bitcoin hard-fork. (Al verwacht ik niet dat dit iets te maken heeft met de recente dalingen)

(Let op! Het onderstaande bericht is geen advies maar mijn persoonlijke aanpak)

Hoe gaat Meester Bitcoin om met dit soort “bloody” dagen?

Persoonlijk, verkoop ik al mijn categorie B munten (dat is ongeveer 15% van mijn huidige portfolio). De A (top) munten (BTC, ETH, NEO, ARK etc) hold ik (voorlopig nog). Het lijkt erop dat de BTC en de andere altcoins op dit moment weer aan het stabiliseren zijn. Maar dat zou ook een “trap” (val) kunnen zijn, of kooporders die automatisch getriggerd worden. Situaties zoals op een bloody day, waarbij de totale crypto marktwaarde onderuit zakt, heb ik al meerdere keren meegemaakt. Dit is nu eenmaal de marktwerking en hoort er “helaas” bij. Helaas heb ik tussen de aanhalingstekens gezet. Want je kunt dit moment ook benutten door de top munten juist nu goedkoop in te kopen! Deze tactiek volg ik consequent sinds ik actief ben in de wereld van de crypto. Zoals ik ook al in mijn video`s aangeef. “Zet ongeveer 25% van je winst terug naar de Bitcoin of naar USDT”. Als je die methode blijft handhaven, kun je op de correctie- en crashmomenten de topmunten goedkoop inkopen!

Wat te doen bij extreme dalingen binnen je cryptocurrency portfolio?

Bij alle voorafgaande crypto correcties en crashes bleef ik mijn Bitcoins en Altcoins holden. Het holden heeft mij nog nooit in de steek gelaten. Ik kies voor deze aanpak omdat ik de tijd niet heb om de koersen continue in de gaten te houden. Daarbij wil ik ook niet het risico lopen om nu alles te verkopen om vervolgens morgen alles weer duurder terug te kopen. Want ook in de nacht als jij slaapt en op momenten dat je even niet kijkt gaat het handelen in cryptocurrency gewoon door. Het zou zonde zijn als je de munten de volgende ochtend weer duur terug zou moeten kopen. Daarbij moet ik je wel eerlijk zeggen dat ik geen day-trader ben. Maar mijn munten voor de midden tot lange termijn hold.

Tot slot: vertrouw op je eerder gemaakte keuzes

Alle digitale munten die ik heb gekocht zijn op basis van goed en gedegen onderzoek gekocht (zie mijn video over de KISS methode). Ik weet wat de groei- en de waardepotentie is van mijn munten. Dat de munten op dagen soms diep in het rood staan is erg vervelend. Maar met de wetenschap en de ervaring van de afgelopen periodes heb ik er alle vertrouwen in dat de munten vroeg of laat weer terug bouncen.

Hebben jij al een eigen plan van aanpak voor “bloody crypto dagen”? Lees wat andere Meester Bitcoin leden doen op dit soort dagen op de Meester Bitcoin Slack. Een kennisbank vol met tips, adviezen en nieuwsberichten van andere experts en leden.

Meer nieuws

Leave a Comment