Waar blijft mijn winterdepressie?

by admin
Waar blijft mijn winterdepressie?

Ik ben al vele jaren gewend om een heel raar gevoel in mijn buik te krijgen als de R in de maand is. Meestal begint dat zo’n beetje eind september, zet zich verder door in oktober om een griezelig hoogtepunt te bereiken in november om daarna een voortzetting te vinden in december rondom de beklemmende feestdagen. Tegen die tijd staat het huilen me nader dan het lachen, en dan druk ik me nog voorzichtig uit…

Pas op 31 december komt er wat ruimte tijdens het afschieten van zoveel mogelijk vuurwerk waarbij de meest harde explosies de ultiem mentale geestelijke bevrijding schenken. Na 1 januari wordt het eindelijk merkbaar langer licht en raakt de zwaarmoedig donkere geest uit de fles.

Tot mijn stomme verbazing heb ik er dit jaar tot nog toe geen enkele last gehad, maar wat niet is kan nog komen. Van een winterdepressie is in ieder geval nog steeds geen enkele sprake!

Dit jaar was alles anders dan anders

In den beginne had ik het nog geenszins door. Dat is niet raar want het begint jaarlijks ongemerkt, zomaar zonder ook maar één enkele aanwijzing. Toch was het dit jaar anders. Mijn focus was volledig singlepointed. Totaal gericht op de wereld van cryptocurrency. Ik ging gewoon naar mijn werk, handelde alles keurig af zoals altijd maar bleef tussendoor maar letten op dat éne enkele ding: de koersstijgingen in Bitcoin en alle andere cryptocurrency.

Nu loop ik al wat langer mee in het crypto-universum en raak niet snel meer in de war van forse crashes en spectaculaire koersstijgingen. Als je langer meeloopt in de cryptowereld is dat business as usual. Het uitschakelen van je emoties is nu eenmaal regel nummer 1, dat weet elke doorgewinterde cryptotrader. Maar dit jaar was alles anders dan anders. Er ontstond een ongeëvenaarde hype toen Bitcoin door de 10.000 dollar brak. Een magische grens;  de five digits waren ineens een feit, terwijl eind 2016 de vier digits met 1000 dollar nog maar net weer opnieuw waren bereikt sinds de afschuwelijke gebeurtenissen rondom MT. Gox.

Deskundigen spraken erover dat de koers dit jaar misschien wel 4000 dollar zou kunnen halen, maar in het begin van het jaar gebeurde er min of meer niks, het schoot allemaal niet op. Pas in mei kwam er wat beweging in de koers, in juli ging het weer wat omlaag, augustus gaf een plus, september wederom omlaag om daarna te gaan stijgen en stijgen. Eind september nog een laatste dip en toen ging het hek volledig van de dam. Het hek werd niet voorzichtig opengezet, néé!, Het ging wagenwijd open en honderdduizenden schapen wilden de groenere weiden verkennen. Een ongekende percentuele koersstijging werd ingezet die we weliswaar wel eerder hadden meegemaakt, maar niet op deze verbijsterend hoge koersen!

Waar blijft mijn winterdepressie?

Genieten van het Bitcoin spektakel

Zo ontstond er een adembenemend spektakel. Mensen zoals ik die dagelijks het nieuws volgen over Bitcoin en alle andere cryptocurrency genoten hiervan. Wij lezen hier immers dagelijks over, zoals over de geweldige ontwikkelingen over het Lightning Network, het voortdurend verdubbelen van het aantal wallets en gebruikers, het instappen van hedgefunds, overstappende bankiers, de komende instorting van het door particuliere instellingen gedrukte Fiatgeld en de aller, aller, állergrootste bubble op onze planeet: de derivatenhandel, die vroeger of later met donderend geraas in elkaar zal storten.

Maar omdat de meeste cryptokenners met dieper inzicht geen NOS kijken, en geen kranten lezen, omdat daarin voornamelijk volledige kletskoek wordt verkocht, keken we  raar op toen iedereen om ons heen ineens out of the blue over Bitcoin begon te praten. Bitcoin was plotseling weer een gigantische hype, maar nog nooit zo immens groot als dit keer…
Er werd weer gesproken over zogenaamde bubbels (haha de tulpenmanie werd erbij gehaald terwijl geen enkele criticus begreep dat het destijds mis ging, juíst omdat er geen deugdelijke boekhouding was in die tijd en dat Blockchain dat voor eens en voor altijd heeft opgelost!)

Voor het gemak vergaten de media de anonieme persoon die eind november 2014 Bitcoin kocht toen er ook een bubble was. Deze persoon kocht maar liefst 2 Bitcoins voor 715 euro per stuk! Wat moet deze koper zich verschrikkelijk gevoeld hebben in die tijd!!

Waar blijft mijn winterdepressie?

Helemaal geen tijd voor een winterdepressie

Maar om terug te komen op mijn jaarlijkse winterdepressie; Ik ben er achter gekomen dat ik er dit jaar helemaal geen tijd voor heb kunnen vrijmaken. Er was zoveel actie, spanning en sensatie dat ik me heb laten meeslepen op de golven van een nieuwe tijd. Een tijd waarin de kaarten opnieuw werden geschud. Er zijn mateloos veel Nieuwe Rijken ontstaan en de kraamkamer ligt vól met veelvouden van nieuwe cryptomiljonairs waaronder veel lezers en lezeressen van dit blog.

Wat zullen deze Nieuwe Rijken gaan doen met hun nieuw verworven vermogen? Gaan ze daarmee de armen uitknijpen zoals de rijken in het verleden deden of hebben ze andere plannen en willen ze een bijdrage leveren aan een betere wereld voor iedereen? Kunnen ze de weelde aan of worden velen gek, zoals Roger Ver, bij wie de hoogmoed de overhand heeft genomen? (Dit is mijn persoonlijke mening, je hoeft het niet met me eens te zijn.) Veel nieuwelingen stromen in om hun zuur verdiende fiat te beleggen in crypto. Beseffen deze mensen wel wat ze doen? Zijn ze serieus bereid om rijk te worden en de daarbij behorende verantwoordelijkheden op hun schouders te nemen?

Dit zijn mijn overwegingen aan het eind van een roerig en ronduit hectisch 2017. Voor een winterdepressie ontbrak mij domweg de tijd, in beslag genomen door alle nieuwe ontwikkelingen in cryptoland, maar ook door gamechangers als robotisering en 3D-printing. Onze wereld is volop in verandering. Het is een spannende tijd waarin beslissingen genomen worden voor de toekomst, door mensen achter schermen die wij niet eens kennen; de schermen niet, en de mensen erachter al helemaal niet. Soms kon ik er niet door slapen, overweldigd door al het nieuwe, en in het volle besef dat ik nu volop deel uitmaak van deze nieuwe toekomst met ontelbare nieuwe mogelijkheden. Ik bid dat we alle nieuwe technologieën gaan gebruiken ten bate van alle mensen op aarde. Dat is in het verleden nogal eens fout gegaan.

Dát is waarvoor ik me wil inzetten. Dát is wat ik belangrijk vind. Dát is waarvoor ik honderden miljoenen medestanders zoek. Dáárom heb ik geen tijd voor een winterdepressie meer,

ik wil verandering, MAAR NU ÉCHT!!!

Meer nieuws

Leave a Comment