IBM helpt zes grote banken met hun eigen cryptomunt via de blockchain van Stellar

by admin
IBM helpt zes grote banken met hun eigen cryptomunt via de blockchain van Stellar

IBM, de Amerikaanse multinationale informatietechnologie-gigant, sluit een samenwerking met zes grote internationale banken voor het lanceren van een eigen crypto stablecoin. De banken willen een eigen stablecoin maken, een digitale cryptomunt met een fiat munt zoals de euro of dollar als onderpand. Een van de meeste bekende stablecoins is de JPM Coin van JP Morgan. IBM gebruikt hiervoor de blockchain techniek van Stellar (XLM).

Werelwijd

Volgens IBM zal het partnerschap deze banken in staat stellen internationale transfers sneller en goedkoper te laten verlopen dan het huidige banksysteem. Een van de banken is de RSBC bank uit de Filipijnen. De stablecoin van die bank wordt gedekt door de Peso. IBM bevestigde tegenover de media: “Onder de klanten zijn een aantal bekende en onbekende banken waaronder uit eurolanden, Indonesië, Zuid-Koreaanse en een Braziliaanse bank.” 

IBM, World Wire en Stellar

Om een stablecoin te maken, zet IBM haar betalingsplatform World Wire in. Onder de motorkap van World Wire zit de code van de Stellar blockchain verwerkt. Het netwerk zal ook mogelijkheden openen voor bankinstellingen die Stellar Lumens of XLM gebruiken. XLM fungeert als een brug tussen verschillende fiat-valuta’s. World Wire “zou ook andere crypto’s kunnen ondersteunen”, maar ondersteunt momenteel alleen lumens omdat financiële instellingen worden afgeschrikt door de volatiliteit van de cryptocurrencies, zei Jesse Lund, hoofd van Blockchain ontwikkeling IBM.

Meer nieuws

Leave a Comment