CBOE trekt zijn langverwachte Bitcoin ETF terug – Komt met een verbeterde versie

by admin
CBOE trekt zijn langverwachte Bitcoin ETF terug - Komt met een verbeterde versie

Cboe trekt zijn langverwachte ETF aanvraag midden in de overheidsshutdown terug. Er zou meer tijd nodig zijn om de SEC te overtuigen. Cboe diende het oorspronkelijke voorstel in op 2 juli 2018. Daarna stelde de SEC de aanvraag meerdere malen uit. Nu, meer dan zes maanden later, is de aanvraag door Cboe zelf ingetrokken.

De CEO van VanEck, Jan Van Eck, bevestigde de verklaring dat het voorstel was ingetrokken, nadat het bedrijf een discussie had gehad met de Securities and Commission Exchanges (SEC) vanwege de sluiting van de overheid.

Hij verzekerde echter dat het op een later tijdstip opnieuw zal worden ingediend. Zijn verklaring citerend: “We waren verwikkeld in discussies met de SEC over bitcoin-gerelateerde kwesties, bewaring, marktmanipulatie, prijzen, en dat moest stoppen. En dus, in plaats van te proberen er doorheen te glippen hebben we de aanvraag zelf teruggetrokken en zullen we de nieuwe en verbeterde aanvraag indienen zodra de shutdown is opgeheven en de SEC weer van start gaat.”

“We werken actief samen met toezichthouders en belangrijke marktpartijen om geschikte marktstructuurkaders op te zetten voor een Bitcoin ETF en digitale activa in het algemeen,” zei Gurbacs, director of digital asset strategy bij Cboe.

Geen sell-off?

Opvallend is dat de cryptomarkt nauwelijks op dit nieuws heeft gereageerd. Op het moment van schrijven is de Bitcoin niet onder zijn support van $ 3.500 gekomen. Zou dit kunnen betekenen dat de BearWhales hun verkoop / pressie, kracht verliezen en dat we de bodem van Bitcoin gezien hebben? Je zou verwachten dat de BearWhales het terugtrekken van de Cboe ETF zouden aanpakken om de Cryptomarkt te laten zakken. 

Meer nieuws

Leave a Comment