Binance lanceert Binance Jersey: een nieuwe EUR en GBP Fiat exchange

by admin
Binance lanceert Binance Jersey: een nieuwe EUR en GBP Fiat exchange

Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-exchange heeft een nieuwe fiat-to-crypto-exchange op het eiland Jersey gelanceerd. Met Binance Jersey kan er bitcoin en ethereum gekocht of verkocht worden voor Euro of Britse Pond. De handelsparen van de nieuwe exchange zijn BTC/GBP, ETH/GBP, BTC/EUR en ETH/EUR. De lancering werd aangekondigd op 16 januari 2019 en is inmiddels ook al actief.

Jersey

Jersey is een eiland op 22 kilometer voor de Franse kust van Normandië in de baai van de Mont Saint-Michel. Het is het grootste van de Kanaaleilanden. Er wonen 98.840 mensen, waarvan 30% in de hoofdstad Saint Helier. Jersey vormt samen met de onbewoonde eilandgroepen Minquiers, Ecréhous, Les Pierres de Lecq en andere rotsen en riffen het autonome baljuwschap (Engels: bailiwick) Jersey. Het Verenigd Koninkrijk is verantwoordelijk voor de verdediging van Jersey. Jersey maakt deel uit van de Common Travel Area: een gebied waarin inwoners van de Republiek Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Jersey, Guernsey en het Isle of Man vrij kunnen reizen zonder paspoort.

De CFO van Binance, Wei Zhou, liet weten: ‘Er is voor Jersey gekozen om zijn hoogontwikkelde digitale infrastructuur, robuust regelgevende kader en de financiële sector van wereldklasse. Via Binance Jersey willen we het voor Europeanen en Britten gemakkelijker maken om cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Het is onderdeel van onze strategie om meer mensen met cryptovaluta in aanraking te laten komen.”

Ook buiten de Eurolanden is de nieuwe exchange actief:

Naast de Eurolanden zal Binance Jersey ook landen buiten Europa gaan ondersteunen: Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, Chili, Eswatini , Hong Kong, Israël, Jamaica, Japan, Macau, Mauritius, Mexico, Nieuw-Zeeland, Peru, Singapore, Zuid-Korea, de Verenigde Arabische Emiraten en Uruguay.

Meer nieuws

Leave a Comment