Beginnen met Bitcoin? 10 tips voor beginners!

10 tips voor bitcoin beginners

beginnen met bitcoin

Bitcoin en andere cryptomunten nemen de laatste tijd weer ontzettend in populariteit toe. Wanneer je de televisie aanzet of je luistert naar de radio. Het woord bitcoin of altcoin hoor je vallen. Waarom de aandacht weer ineens zo de kant van de bitcoin opgaat is eenvoudig te verklaren door de gigantische koersstijgingen van de bitcoin. Toch is er geen enkele garantie op de bitcoin koers, deze kan binnen minder dan een uur met honderden dollars dalen of stijgen. Dit is meerdere malen bewezen is de afgelopen maanden. Voordat je gaat beleggen in bitcoins op andere crpyptomunten is het verstandig om je hierin te verdiepen. Daarom hebben wij 10 tips voor het beginnen met bitcoins.

 

 

1. Bitcoin is een experiment: Onderwijs jezelf

Ondanks dat bitcoins al 10 jaar oud is staat het nog in de respectievelijke kinderschoenen. Het beginnen met bitcoins is daarom ook niet zonder risico. Wanneer je begint met bitcoins is het belangrijk jezelf goed te informeren en een goede wallet te kiezen. Deze wallet kun je je bitcoins in opslaan en is eigenlijk je digitale portemonnee. We hebben speciaal voor de beginnende bitcoin handelaren een aantal instrucie video’s gemaakt. De video ‘beginnen met bitcoin’ helpt je een stuk op weg om te beginnen in de wereld van cryptomunten.

 

2. Denk eraan: Bitcoin is NIET anoniem

 

Het lijkt de ideale wereld, anoniem geld versturen en ontvangen. Perfect voor het criminele circuit. Maar als beginnende bitcoin handelaar moet je wel weten dat dit niet zo is. Je bitcoinadres is niet gekoppeld aan een persoon, maar de bitcoin transacties zijn wel traceerbaar. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je ilegale dingen doet, maar met de bitcoin kun je dit ook als beginner niet verdoezelen.

3. De Bitcoin koers kan hevig fluctureren, hou daar rekening mee

 

Wanneer je net begint met de bitcoins lijkt het ontzettend gaaf, binnen een uur 200 dollar verdienen. Maar houd er wel rekening mee dat het zowel de positieve, maar ook de negatieve kant op kan vallen!

 

6. Gebruik verschillende en complexe wachtwoorden

Vaak heb je als je gebruikt maakt van verschillende mediaplatvormen verschillende wachtwoorden nodig. Veel mensen kiezen ervoor om vaak 1 of 2 standaard wachtwoorden te gebruiken voor veel verschillende websites zoals;facebook, twitter etc. Dit is natuurlijk niet verstandig, met de techniek van tegenwoordig kan het altijd voorkomen dat een wachtwoord uitlekt. Wanneer een hacker dan je wachtwoord in handen krijgt en hij probeert ditzelfde wachtwoord op je bitcoins wallet. Dan kun je het wel raden, dan ben je je zuurverdiende centen kwijt. Daarom raden wij vooral beginnende bitcoins handelaren aan om moeilijke en vooral verschillende wachtwoorden te kiezen.

7. Maak back-ups!

Maak regelmatig back-ups van je bitcoins. Multibit en Bitcoin-core hebben allebei de optie beschikbaar om een versleutelde backup te maken van je portemonnee. Doe dit op geregelde basis. Nogmaals: je zal niet de eerste (of de laatste) zijn die er op een dag achter komt dat al zijn bitcoins weg zijn. Zie ook: Software om mee te beginnen

 

8. Pas op met online Bitcoin portemonnees

Online bitcoins portemonnees zijn gemakkelijk in het gebruik maar ze vormen ook een risico. De online dienst kan failliet gaan of gehackt worden en dan is de kans zeer groot dat je al je bitcoins nooit meer terugziet. De geschiedenis van Bitcoins is bezaaid met voorbeelden hiervan met MTgox als meest dramatische voorbeeld. Gebruik bij voorkeur de online dienst als kleingeld-portemonnee en bewaar het grootste deel van je bitcoins op een hardware-wallet of een veilige computer met Bitcoin-core of Multibit software. Dit uiteraard gecombineerd met een goed wachtwoord en backups.

 

9. Controleer je adressen

 

Wanneer je bitcoins of andere cryptomunten wilt versturen gaat dit doormiddel van een bepaald adres. Zorg er dus altijd voor dat je dit adres goed controleert voordat je een bedrag bitcoins gaat versturen. Een bitcoin of andere cryptomunt betaling is onomkeerbaar. Dus eenmaal je bitcoins verzonden ben je ze kwijt. Sommige software of online diensten geven je ook de mogelijkheid om de hoogte van de transactiekosten zelf te bepalen, let hier ook goed mee op!

10. Denk aan de belastingdienst

 

Nu de bitcoins steeds meer geaccepteerd wordt, moet je rekening houden met de belastingdienst. Doordat het gezien wordt als betaalmiddel moet je bij je belastingaangifte ook je digitale geld opgeven. Dus wanneer je serieus geld aan het verdienen bent met bitcoins of andere cryptomunten. Houd er dan rekening mee dat je wanneer je het uit laat betalen vroeg of laat de belastingdienst kunt verwachten die over je schouders meekijkt.

5 thoughts on “Beginnen met Bitcoin? 10 tips voor beginners!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *